Wednesday, December 22, 2010

Jom Berkenalan dengan tuan empunya blog!


Rutin harian dijalankan seperti biasa hari ni.Tiada yang menarik, lagipun cuti sekolah pun sudah hampir tamat. Alamatnya, blog ini akan dibiarkan menyepi sedikit masa.Tapi takpelah.. Hari ni, saya mahu men"join" kan diri ke dalam segmen Jom Berkenalan untk mengsupport segmen CikguLoqman :).
Thanks invite :)

Segmen ni terbuka kepada semua.Klik banner untuk join yer! huhu..







Baiklah...teruskan ke soalan! Tak sabar nak jawap ni!

1.Apakah status anda 
 Single-mingle. Sedang mencari-cari kah? Tak tahulah...banyak lagi masa untuk mencari si dia yang sesuai :) huhu.



2.Ceritakan tentang diri anda
Yah...bukan senang nak menceritakan tentang diri sendiri ni.Kenape? Sebab banyak sangat benda nak cerita..hehehe.Ok.Ok.Dah-dahla membebel. Proudly born on 15th January 1994 di tengah hari yang sangat panas(tak panas mane kot...).Dah dekat tuu...jangn lupe bagi aku hadiah.Nama diberi Nur Najwa Nadia. Sudah hampir lima tahun bersekolah asrama, budak tough lah ni kiranya (ehem :P) Aku sangat-sangat tak suka dekat orang yang suka tipu-tipu dan tak ikhlas dalam persahabatan. Mempunyai habit meletakkan titik banyk2 dalm setiap ayat yg ditulis dan akan pastikan setiap ayt yang ditulis ada titik kt akhir sekali.Huhu. Bakal mengambil SPM tahun depan.Sekarang belajar di MRSM Langkawi.

3.Ceritakan tentang Blog anda
Mula-mula berblog dua tahun lepas, tak ingat tarikh spesifik jadi tak dapt raikan :(. Tak serius pun sebelum ni, sebab buat untuk suka-suka. Tapi makin lama makin jatuh cinta dekat dunia blog yang sangat best. Blog aku ni banyak cerita tentang hidup aku dan benda-benda yang sering terjadi kat luar sane tu (yelah kalu dok asyik cerita tentang aku je, mane best kan?) Selalu je nak update tapi bile bukak ruangan kosong tu, otak jadi blank. Hehe. Tapi, Alhamdullilah, selagi tangan di link dengan otak aku masih akan tulis. Follow aku ye.

4.Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Bagi aku, dunia blog ni dapat membuka minda ramai orang. Selain itu, kite gak boleh cari ramai kawan melalui blog. Aku jugak dapat luahkan idea-idea aku, yang mana tahu, boleh ubah dunia? Tak de blog takde lah seorang insan bernama Najwa Nadia :)

4.Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog
Tak banyak.Just be yourself.Write what you think not what you feel which is sometime, bercelaru. Jangan ciplak blog orang lain sebab akan membuatkan diri dibenci dan rajin-rajin lah update...

5.Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
Unik? Unik ke? Hehe... bolehlah kan. Uniknya, bagi aku, aku macam boleh berkomunikasi dengan orang bila aku tulis blog. Bila tulisan kita dibaca tu, rase cam di appreciate sangat-sangat.

6.Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Sampai bila-bila? Insyaallah.. selagi Allah mengizinkan aku untuk terus menulis aku akan terus menulis. Impian aku, well, biarlah dunia blog ni betul-betul mempunyai orang yang mempunyai hati utk menulis dan berkongsi ilmu, bukan hanya untuk orang yang tiada idea atau tak faham pun apa yang dia tulis.

Huhu...cam skema gile jawapan aku ni kan.

4 orang yang ditag adalah :

wani :)
Fieqa :)
Fatin Rehanna
Bro Fitri

1 comment:

:Cikgu Akim: said...

hebat2..Saya dulu belajar kat MRSM KEM TERENDAK MELAKA..rebutlah peluang sebaik mungkin yup..time trial spm buat btoi2 biar dpt spc..kalau tak melepas macm saya...sob3...

do ur best!salam perkenalan dri saya bakal cikgu sains pertanian n biology!